در نتیجه میتوان از آن برای درمان گاستریت کمک گرفت. گاستریت ممکن است ناگهان (گاستریت حاد) یا به مرور زمان و به آرامی (گاستریت مزمن) ظاهر شود. ریفلاکس به معنی برگشت محتویات معده به داخل مری بوده و علت ایجاد آن سستی و ضعف دریچهای است که بین مری و معده است که موجب تراوش محتویات معده به درون مری میشود که تراوش این اسید به مخاط معده قابل تحمل نیست. رشد بیش از حد باکتریها در داخل روده و یا معده مانند هلیکوباکترپیلوری و برخی بیماریهای انگلی باعث ایجاد نفخ میشوند. مصرف برخی از داروها از جمله آنتی بیوتیکها و مسهلها باعث ایجاد نفخ میشوند. اسهال و استفراغ میتواند باعث کمآبی بدن شود. به گفته کارشناسان حتی سالمترین ساندویچها نیز حاوی سدیم هستند و مصرف نمک زیاد میتواند عامل نفخزا در معده باشد. اصل اساسی در رژیم ورم معده پرهیز از خوردن خوراکی های اسیدی، تند. یکی از بهترین روشها به منظور جلوگیری از ابتلا به ورم معده، جلوگیری از ایجاد عفونت هلیکوباکتر پیلوری است. افرادی که عصبی هستند بیشتر دچار گاز معده، اسهال یا یبوست می شوند. این حالت در بیشتر موارد یک بیماری جدی به شمار نمیرود و در اثر عوامل مختلفی همچون یبوست، نفخ، پرخوری، عدم هضم غذا، تورم پیش از قاعدگی زنان و حساسیت به بعضی مواد غذایی (عدم تحمل لاکتوز) رخ میدهد.

در اکثریت قریب به اتفاق موارد، دل دردهای پس از مصرف گوشت به دلیل خوردن پروتئین بیشتر از آنچه بدن می تواند در یک چرخه هضم کند، ایجاد می شود. با این حال هوای محبوس شده در معده تنها دلیل بروز نفخ معده نیست. به همین دلیل نفاخ بودن از مشخصههای اصلی این گروه از مواد غذایی است. در صورتی که با معده سنگین به خواب روید دستگاه گوارش نمیتواند به سرعت مواد خوراکی را هضم کند و هنگام صبح با مشکل نفخ معده از خواب بلند میشوید. غذاهای سالم بخورید. سبزیجات و میوه تازه مصرف کنید؛ این مواد سرشار از فیبر و ویتامینهایی هستند که احتمال ابتلا به سرطان را بسیار کاهش میدهند. اگر دچار یبوست هستید باید درمان شوید، اما مکملهای دارای فیبر مثل پسیلیوم (برای درمان یبوست) میتوانند نفخ شما را بدتر کنند. برای رفع یبوست روزهداران باید برای سحری و افطار از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنند. بسیاری از بانوان در دوران بارداری از آن به عنوان داروی خانگی شکم درد استفاده می کنند. از خوردن دسر و شیرینیهای شیرین اجتناب کنند و سالاد، میوه و آبمیوههای طبیعی بیشتری در ماه رمضان مصرف کنند. هرچه سریعتر غذا بخورید هوای بیشتری میبلعید.

گاهی نیز داخل دستگاه گوارش در اثر هضم غذا گاز تولید میشود. چرا که حاوی شیرینکنندههای مصنوعی است که قابل هضم نیستند. شیرینکنندههای مصنوعی مدت زمان زیادی داخل معده میمانند؛ سیستم گوارشی قادر به هضم آنها نیست و همین امر موجب تورم و نفخ معده میشود. استرس باعث تحریک اعصاب دستگاه گوارش می شود و می تواند گاز معده را افزایش دهد. سوراخ شدن معده، هنگامی رخ میدهد که زخم از دیواره معده عبور کرده و باعث سوراخ شدن آن گردد. اگر جراحی کردید که بخشی از معده خود را حذف کنید (گاسترکتومی جزئی)، شما تنها قادر خواهید بود مقادیر کمی از غذا را مدتی بعد از جراحی خود بخورید. آنها که بلافاصله بعد از صرف غذا میخوابند، مقدار بیشتری گاز وارد رودههایشان میشود. به طور طبیعی همراه با غذا و مایعات گاز وارد معده میشود. جویدن آدامس یا مکیدن آبنبات سفت میتواند راه مناسبی برای کاهش وزن یا ترک سیگار باشد؛ اما استفاده از آنها مقدار زیادی هوا وارد معده میکند. به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، خوشبختانه غذاهای مناسب برای معده های حساس وجود دارد که میتواند ناراحتی معده را برطرف کند و به بیمار در بهبود سریع کمک نماید.

داروهای محافظ لایه داخلی معده و روده باریک: پزشک معالج ممکن است برای برخی از بیماران، داروهای محافظ سلولهای معده تجویز نماید. برای رفع مشکلاتی از قبیل نفخ شکم، میتوانید با استفاده از امکان ویزیت تلفنی به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. این نوع حالات را میتوان با رعایت چندین نکته در خانه به راحتی درمان و در مواردی حتی از بروز آنها جلوگیری کرد. در بیماری ورم معده و اثنی عشر چه زمانی باید با پزشک مراجعه کرد؟ برای استفاده از این درمان خانگی معده درد، میتوانید برگهای نعناع را بجوشانید و همراه عسل میل کنید. در حین بارداری، رحم به طور معمول منقبض می شود و در زمان رشد برای جنین گسترش می یابد. ورم معده حاد در هشت نفر از هر 1000 نفر اتفاق میافتد، در حالی که ورم معده مزمن غیر معمول است و از هر 10 هزار نفر فقط در دو نفر مشاهده میشود. ولی برخی بیماران احساس میکنند که دفع گاز در آنها بیشتر از معمول است یا از بوی نامطبوع آن شکایت دارند؛ در چنین حالتی نفخ اتفاق افتاده است. عمده گاز بلع شده بعد از غذا خوردن به صورت آروغ زدن از معده خارج میشود؛ تنها بخش کمی از آن وارد روده میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *