میکروب معده (هلیکوباکتر پیلوری) به نوعی باکتری گفته میشود که میتواند وارد بدن شده و در دستگاه گوارش زندگی کند. خوردن سیر برای حمایت از سلامتی شما ضرری ندارد اما این وضعیت را درمان نمی کند. از سوی دیگر خوردن میوه و سبزیهای تازه در برابر این بیماری محافظت میکند. از نشانه های ریفلاکس معده، سوزش معده، سوزش قفسه سینه، ناراحتی های بالای شکم است که علت این عارضه انتقال محتویات ترشح معده در پشت گلو است. این درد به دلیل التهاب در سلول های پوشاننده دیواره معده بوجود آمده و معمولاًً به دنبال از بین رفتن این سلول ها به دلایلی مانند هلیکوباکتر پیلوری، ترشح کنترل نشده اسید معده، مصرف برخی از داروها، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و برخی از ویروس ها و باکتری ها ایجاد می گردد. نوروویروس از سایر ویروس های گوارشی در افراد شایع تر است. مطالعات در حال توسعه نشان می دهد که استفاده از روغن ژرانیوم بر روی پوست می تواند درد ناشی از زونا که توسط ویروس تبخال ایجاد می شود را کاهش دهد .
اگر در اکثر اوقات دچار نفخ می شوید و یا حالت تهوع دارید، ممکن است علائم شما ناشی از عفونت معده باشد، البته این موارد به بررسی های دقیق پزشکی نیاز دارد. در موارد شدید، ممکن است فرد برای آبرسانی مجدد در بیمارستان به مراقبت های حمایتی نیاز داشته باشد. مناسب ترین زمان برای عمل کردن به این رژیم ماه های شهریور و مهر است که هوا کمی خنک می باشد . زنجبیل به خاطر دارا بودن مواد فنولیک می تواند برای دفع میکروب معده بسیار مناسب باشد. با توجه به مقاومت به نسبت پایین به آموکسی سیلین و در دسترس بودن و قیمت پایین آن میتوان به عنوان یکی از داروهای ترکیبی مناسب جهت ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری استفاده کرد. در مطالعات اندکی که از مقاومت هلیکوباکتر پیلوری به ریفامایسین در دسترس است، مقاومت به ریفامایسین در کرمانشاه صفر و در تبریز 6/28%گزارش شده است (جدول1). متوسط میزان مقاومت به سیپروفلوکساسین در ایران با توجه به مطالعات اندکی که صورت گرفته، 5/18% میباشد . بالاترین و پایینترین میزان مقاومت به آموکسی سیلین در ایران در تبریز 6/28% و در تهران 6/1%(متوسط مقاومت 9/12%) ذکر شده است (جدول1). در جمعبندی در مطالعاتی که در ایران صورت گرفته، مقاومت به مترونیدازول بسیار بالا بوده است(4/57 %) که با نتایج حاصله از دیگر کشورهای آسیایی تقریبا همخوانی دارد(6/46 %) و این همخوانی به دلیل توزیع منطقهای عفونت میباشد، اما متوسط مقاومت در ایران نسبت به کشورهای آفریقایی(55/97 %) پائینتر است.
اصولا در درمان درد معده بعد از آندوسکوپی ، شناخت خود دردها میتواند کمک بسیار زیادی در جهت برنامه ریزی برای رفع این عوارض به فرد بیمار کند. با مرور موارد فوق میتوان نتیجه گیری نمود که برای درد معده بعد از آندوسکوپی چه کنیم تا التهاب بوجود آمده مزمن نشود و درمان درد معده بعد از آندوسکوپی؛ بیمار با مشکل جدی مواجه نگردد ، میبایست از مواد خوراکی دارای تبع گرم و چرب و پیچیده خودداری نمود تا التهاب اندوسکوپی فروکش کند. تحقیقات تا به امروز نشان دادهاند که عسل میتواند باکتریها را ریشه کن کند. ریشه شیرین بیان قدمتی چند هزار ساله دارد و در طب سنتی آسیای شرقی به عنوان دارو گیاهی موثر برای درمان زخم معده، معده درد، تهوع، سوزش سردل و بطور کلی عفونت و التهاب دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرفته است. اگر با مصرف شیرین بیان مشکلی ندارید می توانید از ریشۀ آن برای کاهش التهاب معده و زخم معده و درنهایت عفونت معده استفاده کنید.
ریشه خشک شیرین بیان را در مقداری آب جوشیده بگذارید تا دم بکشد و سپس بعدازاینکه دم کشید می توانید به مقدار تعیین شده توسط متخصص طب سنتی در وعده های متفاوت آن را میل کنید. پس اگر نمی خواهید که دچار عفونت معده شوید پیشنهاد می کنیم که از زیره در وعده های غذایی خود استفاده کنید. در زمان داشتن این رژیم توصیه می شود که به جای وعده ها و میان وعده های غذایی تا جایی که ممکن است فرد از انگور استفاده کند ، یعنی دو تا سه خوشه انگور هم در هر وعده قابل مصرف است و توصیه می شود، اما نباید به همراه آن هیچ گونه کربوهیدراتی مثل : نان و برنج و هیچ خوراکی دیگری استفاده شود و تنها انگور شیرین و رسیده مجاز می باشد. اگر سابقه خانوادگی قوی سرطان معده و سایر عوامل خطرزا برای ابتلا به سرطان را دارید، حتی در صورت عدم وجود علائم زخم معده، ممکن است پزشک آزمایش آنتی بادی H.Pylori را توصیه کند. نتایج متفاوت در تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی هلیکوباکترپیلوری در تحقیقات مختلف مشاهده میشود که این امر میتواند مربوط به عوامل مختلفی همانند انتخاب نامناسب آنتی بیوتیک، مصرف بیرویهی آنتی بیوتیک، عدم دقت در مدت زمان لازم برای درمان، عدم توانایی هر آزمایشگاه در کشت این باکتری و به دنبال آن انجام تست آنتی بیوگرام برای آن و از همه مهمتر عدم رعایت شرایط استاندارد به خصوص در مراحل مختلف تست آنتی بیوگرام میباشد.