هرچند عفونت هلیکوباکتر پیلوری از شایعترین عفونتهای انسانی در تمام دنیاست، اما تنها برخی از افرادی که این عفونت را دارند دچار ورم معده یا دیگر اختلالات گوارشی فوقانی میشوند. مطالعه ای بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و هلیکوباکتر پیلوری معده نشان داد که پودر بوته ای بروکلی در برابر باکتری ها مبارزه می کند. در حضور یک یا چند مورد از این موارد ، برای تشخیص صحیح توصیه پزشک لازم است ، زیرا علائم ورم معده عصبی نیز مانند علائم سایر انواع ورم معده و سایر بیماری ها است. در این عمل یک لوله بلند و نازک از طریق چند برش کوچک وارد شکم میشود. پزشک شما ممکن است برای کمک به تشخیص، چند نمونه بافت کوچک را برای آزمایش بیشتر بردارد. اگر دخانیات مصرف می کنید بهتر است آن را کنار بگذارید. علائم ورم معده نوع C حتی ورم معده مزمن نوع C نیز معمولاً علائم نامشخصی را ایجاد می کند. در مواردی دو برابر کردن دوز پانتوپرازول یا افزایش مدت زمان درمان به 14 روز، میزان ریشهکن کردن میکروب زخم معده را افزایش میدهد. برای افرادی با خطر بروز مشکلات قلبی عروقی، ناپروکسن با PPIs یک انتخاب مفید است در غیر این صورت، میتوان از آسپرین، سلکوکسیب و PPIs با دوز کم نیز استفاده کرد.

NSAIDهای بازدارنده COX-2 در مقایسه با NSAIDهای غیر انتخابی، به طور معمول سرعت ایجاد زخم را کاهش میدهند. همچنین میتوان چای بومادران را با افزودن ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری برگ یا گل بومادران خشک یا آسیاب شده به آب جوش آماده کرد. برای درمان زخم معده روشهای مختلفی را به کار میبرند که از جمله آنها میتوان به دارودرمانی، درمانهای خانگی، تغییر رژیم غذایی صحیح، مراقبتهای روحی و روانی، جایگزین کردن داروهای مضر اشاره کرد. در افراد دارای شوک هیپوولمیک و اندازه زخم بزرگتر از ۲ سانتیمتر، احتمال شکست درمان با آندوسکوپی بالا است و بنابراین جراحی و آمبولی آنژیوگرافی مختص این موارد پیچیده هستند. بابونه دارای خواص ضد باکتری و ضد عفونی کننده است. دارچین : این ادویه دارای خواص گرمی و تسکین دهندگی است و می تواند درد معده را بهبود ببخشد. با این حال افراد می توانند از یک رژیم غذایی حامی سلامت روده پیروی کنند که خواص ضد التهابی داشته باشد. با این حال، هیچ شاهدی مبنی بر اینکه آنتاگونیستهای H2 از خونریزی معده در مصرفکنندگان NSAID جلوگیری کنند وجود ندارد. برای کسانی که تحت درمان وارفارین بودهاند، میتوان از پلاسمای منجمد تازه (FFP)، ویتامین K، کنسانترههای کمپلکس پروترومبین یا فاکتور نوترکیب VIIa استفاده کرد تا اثر وارفارین را معکوس کنند.

در صورتی که خطر خونریزی مجدد معده بالا نباشد، میتوان PPIs خوراکی را جایگزین کرد. چگونه زخم معده را درمان کنیم؟ همودیالیز ممکن است برای درمان خونریزی ناشی از «دابیگاتران» (Dabigatran) که نوعی داروی ضد انعقاد خون است، تجویز شود. ترانکسامیک اسید و عوامل ضد فیبرینولیتیک در درمان بیماری زخم معده مفید نیستند. مصرف این داروها ورم معده را درمان نمی کنند، بلکه علائم ازار دهنده را تخفیف می دهند. ورم معده همچنین میتواند فرسایشی یا غیر فرسایشی باشد. در بیمارانی که از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده میکنند (با خطر قلبی عروقی کم)، با افزودن یک مهار کننده پمپ پروتونی (PPIs)، آنتاگونیست H2 یا میزوپروستول میتوان از زخم معده پیشگیری کرد. در عوض میتوان از درمان چهارگانه حاوی بیسموت (پانتوپرازول، بیسموت سیترات، تتراسایکلین و مترونیدازول) به مدت 14 روز استفاده کرد. درمان آندوسکوپیک اولیه با استفاده از کوتر، آندوکلیپ یا تزریق اپینفرین به جلوگیری از خونریزی کمک میکند. زخمهای مرتبط با NSAID طی 6 تا 8 هفته بهبود مییابند به شرطی که NSAIDها با «بازدارندههای پمپ پروتونی» (Proton Pump Inhibitors) یا (PPIs) جایگزین شوند. پس از ریشهکنی هلیکوباکتر پیلوری، خطر خونریزی مجدد زخم با شروع مجدد NSAIDها وجود دارد.

پس از یک ساعت از فرد خواسته میشود تا داخل کیسهای بسته فوت کند. اگر این عفونت باکتریایی در مراحل اویه درمان نشود هلیکوباکتر پیلوری تا آخر عمر با فرد مبتلا خواهد ماند. با این حال، در مقایسه با آندوسکوپی مکرر، کسانی که برای درمان محل زخم معده، سوراخ و خونریزی تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند، در معرض عوارض بیشتری هستند. با استفاده ازا نتقال خون محدودکننده، هموگلوبین باید در حد بالاتر از ۷0 گرم در لیتر، حفظ شود چون میزان خطر مرگ و میر را کمتر میکند. برای درمان خونریزی در افراد مبتلا به زخم معده، جایگزین کردن مایعات با کریستالوئیدها برای حفظ حجم در رگهای خونی انجام میشود. هنوز هم تا حدودی بحث برانگیز است که آیا یک آنتیبادی مثبت بدون EGD برای تضمین درمان کافی است یا خیر. بیسموت درمانی هم میتواند به ریشهکنی 90 درصدی برسد و در صورت عدم موفقیت در درمان رژیم سهگانه خط اول، به عنوان درمان خط دوم استفاده شود. در این بخش قصد داریم نحوهی ترکیب موز و عسل را به شما آموزش دهیم؛ مصرف مخلوط موز و عسل برای درمان زخمهای معده بسیار موثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *